Μπαλί: Συνελήφθη Τανζανός που μετέφερε πάνω από 1 κιλό μεθαμφεταμίνης στο στομάχι του

Ένας 42χρονος Τανζανός, που μετέφερε πάνω από ένα κιλό μεθαμφεταμίνης μέσα στο στομάχι του, συνελήφθη στο Μπάλι, όπως ανακοίνωσαν οι ινδονησιακές αρχές την Τρίτη.

Η συνοριοφυλακή συνέλαβε τον 42χρονο στο διεθνές αεροδρόμιο του ινδονησιακού νησιού την 30ή Ιανουαρίου. Όπως διαπιστώθηκε Τανζανός είχε καταπιεί δεκάδες πλαστικά σακουλάκια με μεθαμφεταμίνη, συνολικού βάρους που υπερέβαινε το ένα κιλό.

«Τον διακομίσαμε σε νοσοκομείο για να του αφαιρεθούν οι κάψουλες. Συνολικά, ο ύποπτος είχε καταπιεί 99 κάψουλες που περιείχαν μεθαμφεταμίνη», εξήγησε ο Ουντούνγκ Μπασούκι, αξιωματούχος της υπηρεσίας τελωνείων της επαρχίας του Μπάλι.

Οι κάψουλες με τα ναρκωτικά παρουσιάστηκαν από την υπηρεσία τελωνείων στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όσοι συλλαμβάνονται για διακίνηση ναρκωτικών στην Ινδονησία αντιμετωπίζουν εξαιρετικά αυστηρές ποινές, συχνά την ποινή του θανάτου.

Δεκάδες συλληφθέντες για διακίνηση ναρκωτικών έχουν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών και περιμένουν την εκτέλεσή τους στην Ινδονησία - ανάμεσά τους μια Βρετανίδα, που είχε επίσης καταπιεί κάψουλες με ναρκωτικά, ένας Αμερικανός, ένας Γάλλος και πολλοί υπήκοοι κρατών της Δυτικής Αφρικής.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης