Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 70 νεκροί από φωτιά σε κτήρια

Τουλάχιστον 70 άτομα έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία σε συνοικία της παλιάς πόλης της Ντάκας, όπως δήλωσε αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος, προειδοποιώντας πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

«Μέχρι στιγμής, έχουν ανασυρθεί 70 πτώματα. Ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο Τζουλφικάρ Ραχμάν, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος και στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας του Μπαγκλαντές, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε πενταώροφο κτήριο το βράδυ της Τετάρτης και εξαπλώθηκε σε άλλα τέσσερα στη συνοικία Τσόκμπαζαρ της παλιάς πόλης, που είχε ανεγερθεί πριν από 300 και πλέον χρόνια.

Σύμφωνα με τον Ραχμάν, άλλοι 50 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, αρκετοί από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

Εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ντάκας για να αναζητήσουν συγγενείς τους που αγνοούνται, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Περίπου 200 πυροσβέστες έδωσαν μάχη για πάνω από πέντε ώρες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Όπως δήλωσαν, στο κτήριο όπου ξέσπασε η φωτιά στεγαζόταν μια αποθήκη πλαστικών και υπήρχαν εύφλεκτα είδη. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε όταν εξερράγη δεξαμενή αερίου. Ο Ραχμάν ωστόσο επισήμανε πως τα αίτια της τραγωδίας ακόμη ερευνώνται.

Δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν, χωρίς να μπορούν να διαφύγουν από τους στενούς δρόμους όπου επικρατούσε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Οι φονικές φωτιές σε κτήρια δεν είναι ασυνήθιστες στο Μπαγκλαντές, εν μέρει λόγω της χαλαρής εφαρμογής των κανονισμών πυρασφάλειας. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης