Μια Disneyland φαγητού στην Ιταλία!

Ιδέες υπάρχουν. Διάθεση; Μία «Ντίσνεϊλαντ γαστρονομίας» σχεδιάζει η Ιταλία σε μια προσπάθεια προώθησης του τουρισμού και των επιχειρήσεων ψυχαγωγίας στην περιοχή της Μπολόνια.

Αυτό αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Wall Street Journal, που αποκαλύπτει ότι μία σύμπραξη της αλυσίδας φαγητού Eataly και των τοπικών Αρχών στην Μπολόνια αναπτύσσει θεματικό πάρκο, αφιερωμένο στη γαστρονομία, συνεχίζοντας σειρά συνεργασιών ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ιταλία.

Το δημοτικά ελεγχόμενο Centro Agro Alimentare παρέσχε τη γη, που περιλαμβάνει άδειες αποθήκες, για ένα πάρκο 80.000 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο θα φιγουράρουν μεταξύ άλλων εστιατόρια, μανάβικα, εργαστήρια γαστρονομίας και ενυδρείο. Το σχέδιο που προωθείται, το οποίο σημειωτέον θα λέγεται Fico Eataly World, θα κοστίσει 40 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από ένα νέο fund, που δημιουργήθηκε από την Prelios SGR.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης