Με Fake news, επίθεση στην εκπληκτική Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ

Η Ουάσιγκτον αυτές τις μέρες κινείται στους ρυθμούς της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ – πώς αλλιώς να περιγράψεις το γεγονός ότι όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα σε αυτή την 29χρονη βουλευτή που έγινε η νεότερη εκλεγμένη νομοθέτης στην ιστορία του Κογκρέσου και αποτελεί το νέο αστέρι του Δημοκρατικού Κόμματος.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία της, η βουλευτής της Νέας Υόρκης εμφανίσθηκε στο πιο δημοφιλές τηλεοπτικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα, το «Sixty Minutes» και η πρότασή της να επιβληθεί φόρος 60% – 70% για εισοδήματα άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. 

Η δημοτικότητα της νεαρής με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο είναι μεγάλη και γι’ αυτό ο βρώμικος πόλεμος έχει ήδη αρχίσει εναντίον της. Η συντηρητική ιστοσελίδα «Daily Caller» δημοσιοποίησε μια ψεύτικη φωτογραφία της πολιτικού γυμνής σε μια μπανιέρα.

Η φωτογραφία έδειχνε τα γυμνά πόδια μιας γυναίκας μέσα στην μπανιέρα και ο τίτλος από πάνω έγραφε: «Ιδού η φωτογραφία που κάποιοι περιγράφουν ως τη γυμνή σέλφι της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ». Στην πραγματικότητα, η φωτογραφία κυκλοφορούσε ήδη στο Ιντερνετ εδώ και έναν μήνα και κάποιος είχε αναφέρει πως πρόκειται για τη βουλευτή.

Η Οκάσιο-Κορτέζ έγραψε στο Twitter χθες ότι η χρήση μιας ψεύτικης εικόνας από ένα μεγάλο ΜΜΕ της συντηρητικής παράταξης δείχνει πως «οι γυναίκες σε θέσεις εξουσίας υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο. Τελεία».

Πρόσθεσε ότι οι Ρεπουμπλικανοί «βγάζουν αφρούς από το στόμα» από τη στιγμή που ορκίσθηκε, ενώ επέκρινε και τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» επειδή έστειλε έναν ρεπόρτερ «στο σπίτι συγγενών του συντρόφου μου, προτείνοντάς τους να πουν ιστορίες» για εκείνην έναντι αμοιβής. Αργότερα επανήλθε και αναφέρθηκε στην «αηδιαστική συμπεριφορά των συντηρητικών ΜΜΕ».

Η Αλεξάντρια εκτοξεύθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούνιο όταν κέρδισε στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος τον επί 20 χρόνια βουλευτή του κόμματος. Πήρε λοιπόν το χρίσμα του κόμματος για να διεκδικήσει την 14η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, όπου περιλαμβάνονται περιοχές του Μπρονξ και του Κουίνς.

Τ'έλος ένα παλιό βίντεο από την εποχή που ήταν φοιτήτρια στο οποίο χόρευε σε μια ταράτσα, εμφανίστηκε ως προσπάθεια να αμφισβητηθεί, όμως γρήγορα έγινε viral παίρνοντας αποθεωτικά σχόλια. Το βίντεο – απάντηση που ανήρτησε εκείνη να χορεύει το κλασικό τραγούδι της Motown της δεκαετίας του ’70 «War» στους διαδρόμους του Κογκρέσου έκανε περισσότερα από 20 εκατομμύρια views.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης