Μεταχειρισμένη τσάντα Hermes αξίας... 185.000 ευρώ

Αντί 185.00 ευρώ πωλήθηκε σε  δημοπρασία μία μεταχειρισμένη τσάντα Birkin του οίκου Hermes, ποσό που συνιστά ρεκόρ για την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, πρόκειται για μία τσάντα Himalayan Birkin του 2008 από δέρμα κροκόδειλου, με κούμπωμα από λευκόχρυσο, διακοσμημένο με διαμάντια 18 καρατίων.

Προ της δημοπρασίας του οίκου Christie's, η οποία διεξήχθη στο Λονδίνο, η εκτιμώμενη αξία της τσάντας προσέγγιζε τα 150.000 ευρώ.

Πάντως, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δαπανηθεί για αγορά τσάντας παγκοσμίως είναι 320.000 ευρώ, ενώ κάτοχος του σχετικού ρεκόρ είναι επίσης μία Hermes Birkin, η οποία πωλήθηκε το 2017 σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ.

Oι Himalaya Birkins έλαβαν το όνομά τους από το χρώμα τους, το οποίο θεωρείται ότι θυμίζει τα Ιμαλάια.

Ανάμεσα στις διασημότητες που έχουν εμφανιστεί κρατώντας μια τέτοια τσάντα είναι οι Κιμ Καρντάσιαν, Βικτόρια Μπέκαμ και Σελίν Ντιόν.

Η τιμή μιας καινούργιας τσάντας Birkin ξεκινάει από περίπου 8.000 ευρώ, αλλά δεν είναι εύκολη η απόκτησή της καθώς υπάρχει μακρά λίστα αναμονής λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας κατασκευής.

Ο γαλλικός οίκος Hermes σχεδίασε για πρώτη φορά το 1981 την τσάντα Birkin, η οποία έλαβε το όνομά της από την τραγουδίστρια και ηθοποιό Τζέιν Μπίρκιν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης