Μεσαίωνας στην Αίγυπτο με βιασμούς διαδηλωτών

Δύο νεαροί Αιγύπτιοι που συνελήφθησαν από άνδρες με πολιτικά και μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, καταγγέλλουν επωνύμως μέσω της εφημερίδας Guardian πως έπεσαν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όσο κρατούνταν.

Ο 19χρονος Ομαρ Ελ - Σουέχ, υποστήριξε ότι στις 24 Μαρτίου συνελήφθη την ώρα που συμμετείχε σε πορεία φοιτητών στο Κάιρο και στη συνέχεια δέχθηκε βίαιη επίθεση και υπέστη ηλεκτροσόκ από αξιωματούχους των τοπικών αρχών.

Ένας δεύτερος άνδρας, ο Φαντί Σαμίρ, δήλωσε πως βιάστηκε την ώρα που κρατείτο σε αστυνομικό τμήμα πριν τρεις μήνες, στις 8 Ιανουαρίου, ενώ ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της 42ήμερης κράτησής του χτυπήθηκε βάναυσα, ακόμα και την ώρα που βρισκόταν στο ουρητήριο.

Φυσικά οι περισσότερες καταγγελίες για βιασμό έχουν ως θύματα γυναίκες. Από πέρσι, με αφορμή τη δεύτερη επέτειο από την εξέγερση κατά του Χόσνι Μουμπάρακ, έγινε σωρεία καταγγελιών για ομαδικούς βιασμούς γυναικών στο Κάιρο, αφού τουλάχιστον 19 γυναίκες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ή βιάστηκαν κατά τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης