Μεσίστιες οι σημαίες στην Ιταλία για τα χιλιάδες θύματα του κορωνοϊού

Μεσίστιες κυματίζουν σήμερα όλες οι σημαίες των δημαρχιακών μεγάρων της Ιταλίας, σε ένδειξη πένθους για τα θύματα του κορωνοϊού, ενώ στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα) τηρήθηκε λεπτού σιγή.

Ο αριθμός των νεκρών και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εξακολουθεί να μεγαλώνει στη χώρα – έστω και αν ο ρυθμός μετάδοσης είναι μικρότερος τις τελευταίες μέρες. Ήδη, σχεδόν 11. 591 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 97.689 έχουν νοσήσει – δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Επιπλέον, 63 γιατροί έχασαν τη μάχη παλεύοντας με τον νέο κορωνοϊό, ενώ χθες το ιταλικό ινστιτούτο υγείας ανέφερε ότι 8.358 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν προσβληθεί από το Covid-19 - 595 περισσότεροι από την Κυριακή.

«Είναι ένας τρόπος για να τιμήσουμε τα θύματα, τη θυσία των γιατρών και νοσηλευτών, για να αγκαλιαστούμε όλοι, για να συνεχίσουμε να αλληλοστηριζόμαστε με μοναδική αλληλεγγύη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων και δήμαρχος του Μπάρι Αντόνιο Ντεκάρο.

Από σήμερα, οι Ιταλοί δήμαρχοι αρχίζουν να μοιράζουν τα χρήματα που διέθεσε η κυβέρνηση της Ρώμης (400 εκατομμύρια ευρώ υπό την μορφή κουπονιών) στις οικογένειες που δυσκολεύονται να αγοράσουν τρόφιμα και φάρμακα. Είναι σαφές, όμως, ότι θα χρειαστεί άμεσα η έγκριση νέων κρατικών κονδυλίων.

Η Ιταλία επέκτεινε τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων έως το Πάσχα. Οι αρχές εκτιμούν ότι η πανδημία θα κορυφωθεί στη χώρα σε μία εβδομάδα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης