Μεξικό: Το πτώμα του Εριμπέρτο Λασκάνο (αρχηγού της οργάνωσης «Σέτας») κλάπηκε

Los Zetas Eριμπέρτο Λασκάνο Heriberto Lazcano

Το πτώμα ενός από τους πιο διαβόητους αρχηγούς του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό κλάπηκε από αγνώστους λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση από τις Αρχές ότι είχε σκοτωθεί μερικές ημέρες νωρίτερα σε συμπλοκή με το στρατό.

Νωρίτερα την Τρίτη οι Αρχές ανακοίνωσαν πως τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά ενός κακοποιού ο οποίος είχε βρει τον θάνατο σε ένοπλη σύγκρουση με πεζοναύτες καταδεικνύουν ότι πρόκειται για τον καταζητούμενο αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης «Σέτας», Εριμπέρτο Λασκάνο.

Ομάδα ενόπλων, εξήγησε ο εισαγγελέας, εισέβαλε τα ξημερώματα σε γραφείο τελετών στην πόλη Σαμπίνας και αφού εξουδετέρωσαν τους υπαλλήλους, πήραν το πτώμα του Λασκάνο, καθώς και του άλλου θύματος.

Ο Ελ Λάσκα (γνωστός και σαν «Εκτελεστής») έχασε τη ζωή του, μαζί με άλλο ένα ύποπτο ως μέλος των Σέτας, σε ένοπλη σύγκρουση την περασμένη Κυριακή.

Επρόκειτο για ένα από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς στη χώρα και ίσως το πιο σημαντικό στέλεχος του οργανωμένου εγκλήματος. Οι Σέτας θεωρούνται μία από τις πλέον επίφοβες εγκληματικές οργανώσεις στο Μεξικό και ενέχονται σε δεκάδες περιστατικά δολοφονιών.

Ο θάνατος του αρχηγού της ήταν σημαντικό πλήγμα για την οργάνωση αλλά η κλοπή του πτώματος οπωσδήποτε έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση του προέδρου Καλδερόν που στήριξε πολλά στον αγώνα κατά των συμμοριών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ Με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης