Μεξικό: Νέα δολοφονία δημοσιογράφου- η ένατη φέτος

Δημοσιογράφος που εργαζόταν για την El Heraldo de Chiapas δολοφονήθηκε την Παρασκευή στην Πολιτεία Τσιάπας, στο νότιο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα. Πρόκειται για τον ένατο ρεπόρτερ που δολοφονείται στη χώρα από τις αρχές του έτους. 

Ο Μάριο Γκόμες, 35 ετών, δολοφονήθηκε καθώς έβγαινε από το σπίτι του, περί τις 17:00 (τοπική ώρα· 01:00 το Σάββατο ώρα Ελλάδας) στην πόλη Γιαχαλόν, όπου εργαζόταν ως ανταποκριτής της Ελ Εράλδο.

Είχε «υποβάλει πρόσφατα καταγγελία για απειλές» κατά της ζωής του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στη σύνταξη της Ελ Εράλδο υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. 

Ο Γκόμες εργαζόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια στην εφημερίδα, καλύπτοντας το ελεύθερο ρεπορτάζ, το πολιτικό, τη δικαιοσύνη και κοινωνικά θέματα. «Απαιτούμε να διενεργηθεί έρευνα σε βάθος για να βρεθούν οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα», τόνισαν οι συνάδελφοί του σε ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της El Heraldo de Chiapas.  

Οι τοπικές δικαστικές αρχές επιβεβαίωσαν τον φόνο του ρεπόρτερ και δεσμεύθηκαν να διενεργήσουν έρευνα «για να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα».

Το Μεξικό είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, πίσω μόνο από τη Συρία, κατά τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans Frontières, RSF).

Περισσότεροι από εκατό δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000. Στην πλειονότητά τους, τα εγκλήματα αυτά έμειναν ατιμώρητα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης