Μεγαλώνει συνεχώς ο λογαριασμός του Brexit

H Κυριακάτικη Τέλεγραφ αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι διατεθειμένη να καταβάλλει 40 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό της ΕΕ. Αυτά όμως υπό την προϋπόθεση ότι παράλληλα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον εμπορικό καθεστώς μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ένωσης το οποίο θα έχει συμφωνηθεί έως το πρώτο εξάμηνο του 2019, πριν την διετή προθεσμία ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων.

Σημειωτέον ότι η ΕΕ απαιτεί 60 δισ. ποσό το οποίο καθορίστηκε αφού προηγουμένως οι Ανατολικοευρωπαϊκές ζητούσαν επίμονα 100 δισ. ευρώ, Ωστόσο ουδείς, ούτε προφανώς οι κοινοτικοί αξιωματούχοι, εννοούσαν σοβαρά ένα τόσο δισθεώρητο ποσό.

Στο μεταξύ το Brexit διώχνει ήδη δικηγόρους, Τράπεζες και εταιρείες από το Λονδίνο. Όλοι ψάχνουν άλλες πόλεις όπως Μιλάνο, Φρανκφούρτη, Παρίσι, ακόμη και Δουβλίνο. Για παράδειγμα η HSBC μεταφέρεται στο Παρίσι. Χιλιάδες εργαζόμενοι πρόκειται να απολυθούν, Άμεσα 40.000 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν, ενώ σύντομα πολλά κεντρικά κτιρια του Λονδίνου θα είναι άδεια.

Τέλος ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ προειδοποίησε ότι η αβεβαιότητα που προκαλείται λόγω του Brexit έχει ήδη αντίκτυπο στη βρετανική οικονομία.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης