Μεγαλώνει συνεχώς η οικονομική κρίση στην Τουρκία

Η Τουρκία μετατρέπεται σε ένα "ποντίκι που βρυχάται" ελέω Ερντογάν. Η οικονομία της καταστρέφεται με γοργούς ρυθμούς την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος αναγγέλει χάρτινες σταυροφορίες κατά του... Σταυρού (!).

Παράλληλα οι μαζικές διώξεις Ερντογάν κατά πάντων πλην ακροδεξιών, έχει δημιουργήσει ένα κλίμα τρόμου στην τουρκική κοινωνία, που σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση φέρνει τον Ερντογάν στη θέση ενός μισητού προσώπου.

Οικονομικά τώρα, στην Τουρκία η κατανάλωση πέφτει, τα κρατικά έσοδα μειώνονται συνεχώς, το τουριστικό προίόν απαξιώνεται συνεχώς, η ανεργία των νέων έφτασε για πρώτη φορά στο 24%, η οικονομία συρρικνώνεται κατά 1,8% σε ένα μόνο τρίμηνο, η λίρα χάνει την αξία της μήνα με τον μήνα.

Ήδη διαπιστώνεται και έλλειμμα της τάξεως του 1,7 δισ. ευρώ μόνο τον Φεβρουάριο, στα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Η κατάσταση επιδεινώνεται γιατί ο Ερντογάν αδιαφορώντας για την οικονομική κρίση που ήδη βιώνει η χώρα, ξεκίνησε μεγάλες δημόσιες δαπάνες κατά 14% μεγαλύτερες από το 2016. Να σημειωθεί ότι παρά την ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών της Τουρκίας, η χώρα θα εξακολουθεί να έχει ρυθμούς ανάπτυξης κατά 2,7% τα επόμενα τρία χρόνια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης