Μεγάλη χριστιανική εκκλησία στην Αίγυπτο

Στην Αίγυπτο, ο ηγέτης της χώρας ο Σίσι εγκαινίασε την Κυριακή τη μεγαλύτερη εκκλησία στη νέα διοικητική πρωτεύουσα, 45 χλμ. ανατολικά του Καΐρου, την παραμονή των Χριστουγέννων για τους Κόπτες της χώρας, σε ένα μήνυμα ανεκτικότητας στη μουσουλμανική χώρα.

Οι Κόπτες, που είναι η μεγαλύτερη χριστιανική μειονότητα στη Μέση Ανατολή, επρόκειτο να πραγματοποιήσουν μεταμεσονύχτια λειτουργία στον καθεδρικό της Γεννήσεως, που θεωρείται ο μεγαλύτερος χριστιανικός ναός στη Μέση Ανατολή λίγες ώρες μετά τα θυρανοίξια. Οι Κόπτες αποτελούν το 10% του πληθυσμού της χώρας, που ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια.

Η χριστιανική μειονότητα διαμαρτύρεται συχνά για τον αποκλεισμό της από τους νόμους της χώρας, που ευνοούν τους μουσουλμάνους. Εχει βρεθεί συστηματικά στο στόχαστρο φανατικών ισλαμιστών, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικό tweet ανάρτησε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια του Σίσι να οδηγήσει την Αίγυπτο σε ένα μέλλον με μεγαλύτερη ανεκτικότητα. Ο καθεδρικός ναός της Γεννήσεως, διακοσμημένος με κοπτικές εικόνες, μπορεί να υποδεχθεί πάνω από 8.000 προσκυνητές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης