Μαχαίρι Μακρόν στο ανεξέλεγκτο Ισλάμ στη Γαλλία

Ανάμεσα στα 3 με 6 εκατομμύρια υπολογίζονται τα άτομα που δηλώνουν μουσουλμάνοι στη Γαλλία, οι δε «θρησκευόμενοι», που συχνάζουν στα τζαμιά, είναι γύρω στα 2 εκατ. σύμφωνα με έκθεση της γαλλικής Γερουσίας. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι σουνίτες, το δε Ισλάμ είναι η δεύτερη μεγάλη θρησκεία, μετά τον χριστιανισμό, με 2.450 μουσουλμανικά τεμένη στην μητροπολιτική Γαλλία.

Οι ριζικές αλλαγές που θέλει να φέρει ο Εμμανουέλ Μακρόν αφορούν στους τρόπους χρηματοδότησης του Ισλάμ Γαλλίας, στα αντιπροσωπευτικά του όργανα και στην εκπαίδευση των Ιμάμηδων. Πρόκειται για αλλαγές που επί της ουσίας μοιάζουν με μικρή επανάσταση στοχεύοντας στο να δοθεί ένα τέλος στην επιρροή των αραβικών κρατών και της Τουρκίας που χρηματοδοτούν με μερικά εκατομμύρια ετησίως, εμποδίζοντας την όποια εξέλιξη του Ισλάμ Γαλλίας.

Η εκπαίδευση των ιμάμηδων είναι εδώ και 40 χρόνια το μεγάλο πρόβλημα που έχει καταντήσει πληγή, αφού όλοι οι ιμάμηδες προέρχονται από άλλες χώρες με διαφορετική κουλτούρα και πολιτισμό. Σε συνδυασμό με τις χρηματοδοτήσεις από ξένες χώρες, τίθεται για πολλούς το ερώτημα κατά πόσο θα πρέπει να μιλάμε για «Ισλάμ Γαλλίας» ή για το «Ισλάμ στη Γαλλία».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης