Μαυροβούνιο: Πέντε σπίτια κάηκαν από τις πυρκαγιές

Σπίτι στις φλόγες

Πέντε σπίτια παραδόθηκαν χθες στις φλόγες στο χωριό Πρεμτσάνι, στο δήμο Πλιέβλια στο βόρειο τμήμα του Μαυροβουνίου από πυρκαγιά που εξαπλώθηκε, με μεγάλη ταχύτητα, λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας έχουν θέσει υπό μερικό έλεγχο τις πυρκαγιές που μαίνονταν σε διάφορες περιοχές στο βόρειο Μαυροβούνιο από την περασμένη εβδομάδα.

Το Σαββατοκύριακο πυρκαγιά μεγάλων διαστάσεων ξέσπασε στο φαράγγι Ντράγκε στο Μπόμποβο ενώ αναζωπυρώθηκε η φωτιά που είχε τεθεί υπό έλεγχο την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή του Μοϊκοβατς και έκαιγε επί εννέα μέρες το προστατευόμενο δάσος Τσρνι Ποντ.

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβεστικές δυνάμεις στο χωριό Όμπαρντε του δήμου Πλιέβλια, καθώς η πυρκαγιά απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Δύο μεταγωγικά ελικόπτερα τύπου Mi-8 MTV1 με οκταμελές πλήρωμα από τη γειτονική Κροατία συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο φαράγγι του ποταμού Τάρα.

Σήμερα το πρωί εξασθένησαν οι άνεμοι και η κατάσταση, προς το παρόν, έχει σταθεροποιηθεί. Πάντως οι πυροσβέστες ανέφεραν ότι δεν μπορούν να προβλέψουν πότε θα τεθούν υπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιές, καθώς υπάρχει κίνδυνος ενίσχυσης των ανέμων και αναζωπύρωσης των εστιών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης