Μας πρόλαβαν: Χρεοκόπησε το Πουέρτο Ρίκο

Η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο, ανακοίνωσε, ότι η χώρα χρεοκόπησε και δεν είναι σε θέση να πληρώσει το ύψους 73 δισεκατομμυρίων χρέος της.

«Το χρέος της χώρας δεν είναι πληρωτέο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, θα ήθελα πολύ να είχα μια άλλη επιλογή, αλλά αυτό δεν είναι πολιτική, είναι μαθηματικά», δήλωσε ο Παντίγια κυβερνήτης της χώρας σε συνέντευξη του στους New York Times.

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, που αποτελεί υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ, ανέφερε ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται μέσα σε  φαύλο κύκλο και θα πρέπει να αναβληθούν οι πληρωμές του χρέους για χρονικό διάστημα πέντε ετών ή να γίνουν παραχωρήσεις από τους πιστωτές ή να γίνει ένας συνδυασμός των δύο προτάσεων.

Ο Παντίγια δήλωσε ότι την "θυσία θα πρέπει να αναλάβουν οι ομολογιούχοι", απευθύνοντας συγχρόνως έκκληση στην Ουάσιγκτον να επιτρέψει την αναδιάρθρωση του χρέους.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται απρόθυμη να εμπλακεί σε σχέδιο αναδιάρθρωσης, παρά τις πολύμηνες σχετικές διαπραγματεύσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης