Μαρόκο: 22 μετανάστες αγνοούνται μετά από ναυάγιο πλεούμενου

Συνολικά 22 μετανάστες αγνοούνται μετά από το ναυάγιο πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν στα ανοικτά του Μαρόκου, κοντά στην Τιζνίτ, όπως μετέδωσε το μαροκινό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MAP την Κυριακή.

Άλλοι τρεις μετανάστες, μαροκινής εθνικότητας, μπόρεσαν να φθάσουν στην παραλία κολυμπώντας και ειδοποίησαν τις αρχές. Οι μετανάστες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των 22 αγνοουμένων.

Το αυτοσχέδιο πλεούμενο πιστεύεται ότι κατευθυνόταν προς τις ισπανικές Κανάριες νήσους, περίπου 100 χιλιόμετρα από τις μαροκινές ακτές, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα, ενώ η αναζήτηση για επιζώντες στη θάλασσα συνεχίζεται, όπως ανέφερε το MAP.

Τα Κανάρια νησιά αποτελούσαν τη δεκαετία του 2000 μια από τις κυριότερες οδούς για τους παράτυπους μετανάστες που ήθελαν να φθάσουν στην Ευρώπη. Σήμερα πάντως, οι περισσότεροι μετανάστες που θέλουν να πάνε στην Ισπανία χρησιμοποιούν την οδό της δυτικής Μεσογείου, ειδικά το στενό του Γιβραλτάρ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης