Μέι: «Brexit με το δικό μου σχέδιο ή χωρίς καθόλου σχέδιο»

«Στο Brexit θα πάμε ή με το δικό μου σχέδιο ή χωρίς καθόλου σχέδιο». Αυτό είναι το σαφές μήνυμα το οποίο έστειλε μιλώντας στο BBC η Βρετανίδα πρωθυπουργός και αυτό είναι επίσης το δίλημμα επί του οποίου θα κληθεί να ψηφίσει το βρετανικό κοινοβούλιο.  

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες αντιμέτωπη με τους «αντάρτες» της κυβέρνησης της, οι οποίοι αρνούνται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο για «ήπιο Brexit» το οποίο συμφωνήθηκε επί της αρχής στο Τσέκερς, τον περασμένο Ιούλιο.

Προμηνύοντας ολική καταστροφή για τη βρετανική οικονομία και παράδοση «σε ξένη κυριαρχία, για πρώτη φορά από το 1066», ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και ένθερμος υποστηρικτής μίας καθαρής εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μπόρις Τζόνσον περιλαμβάνεται στους πιο σφοδρούς επικριτές της στρατηγικής της Μέι.

Στα βήματά του βαδίζουν δεκάδες ακόμη βουλευτές, οι οποίοι απειλούν τη Βρετανίδα πρωθυπουργό ότι εάν επιμείνει στο σχέδιο του Τσέκερς θα οδηγήσει τους Τόρις σε καταστροφική διάσπαση. Οι απειλές αυτές ωστόσο δεν πτοούν καθόλου τη Μέι, η οποία δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει με αυτό το σχέδιο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης