Μάχες σε συνοικίες της Ράκα - Νεκρός ο αρχηγός του ISIS;

Είναι αλήθεια; Ο επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης οργάνωσης, Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε νωρίτερα σήμερα, η κρατική τηλεόραση της Συρίας, είναι νεκρός.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που διαρρέει μια παρόμοια είδηση, τα συριακά μέσα ενημέρωσης, ισχυρίζονται ότι ο Αμπουμπάκρ αλ-Μπαγκντάντι έπεσε νεκρός στη Ράκα χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Το Raqqa24 αναφέρει ότι χτες έγινε μία επιδρομή από κυβερνητικά αεροσκάφη στη Ράκα, κατά την οποία βομβαρδίστηκε η περιοχή και σκοτώθηκαν επτά άτομα, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται αν μεταξύ αυτών βρισκόταν και ο ηγέτης των τζιχαντιστών.

Επτά μήνες αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από την "πρωτεύουσά" τους στη Συρία, οι SDF μπήκαν αυτήν την εβδομάδα για πρώτη φορά στην πόλη, από τα ανατολικά προάστια. Σήμερα, διείσδυσαν και από τα δυτικά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εφόσον πέσει η Ράκα το Ισλαμικό Κράτος "μετακομίζει" στη Λιβύη. Ωστόσο οι εκκαθαρίσεις που θα ακολουθήσουν σε Συρία και Ιράκ θα είναι εξοντωτικές για τους τζιχαντιστές.

Στη φωτό βλέπετε ότι ο ISIS κατάφερε να δημιουργήσει ένα "κράτος"από την Μοσούλη μέχρι και την Ράκα. Τώρα το "κράτος" αυτό διαλύεται και δεν αποκλείεται ακόμη και η ίδρυση κουρδικού state.

Θεωρείται βέβαιο ότι μετά σειρά για πολεμικές εκκαθαρίσεις θα έχει η Λιβύη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης