Λονδίνο: Το προφίλ του δράστη της χθεσινής επίθεσης σκιαγραφούν οι αρχές

Το προφίλ του 47χρονου άνδρα που χθες τα ξημερώματα έπεσε με τον βαν που οδηγούσε πάνω σε μια ομάδα μουσουλμάνων την ώρα που έβγαιναν από το τέμενος του Φίνσμπουρι Παρκ στο Λονδίνο, προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι βρετανικές αρχές.

Χθες το βράδυ περίπου εκατό κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν κοντά στο τέμενος κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Η αγάπη θα νικήσει» και «Ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία».

«Ένα από τα πράγματα που αυτοί οι τρομοκράτες μοιράζονται είναι μια διεστραμμένη ιδεολογία που θέλει να τροφοδοτεί τις διαφωνίες και να διχάζει τις κοινότητές μας. Δεν θα τους το επιτρέψουμε», δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν έπειτα από τη νυχτερινή προσευχή στο Muslim Welfare House.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP η βρετανική αστυνομία πραγματοποιούσε έρευνα σε ένα σπίτι στη συνοικία Πέντουιν, βόρεια του Κάρντιφ στην Ουαλία. Ο δημοσιογράφος ενημερώθηκε από μια περίοικο ότι το σπίτι στο οποίο έγινε η έρευνα ανήκει στον 47χρονο οδηγό του βαν που συνελήφθη από τις αρχές.

Ο δράστης κρατείται «με την κατηγορία της τρομοκρατίας» και η αστυνομία εκτιμά ότι έδρασε μόνος του. «Θέλω να σκοτώσω όλους τους μουσουλμάνους», φέρεται να φώναξε την ώρα της αιματηρής επίθεσης, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεσμεύθηκε να καταπολεμήσει «την τρομοκρατία, τον εξτρεμισμό κα το μίσος» σε όλες τους τις μορφές. Μετέβη μάλιστα στο τέμενος χθες το απόγευμα για να συναντηθεί με τους ιερωμένους εκεί.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, που εκλέγεται στην περιφέρεια που βρίσκεται το τέμενος, μετέβη στο σημείο για να τονίσει στους πιστούς ότι είναι «ελεύθεροι να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ελεύθεροι να περπατούν στους δρόμους».

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας κατήγγειλε ότι «τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες οι μουσουλμάνοι έπεσαν θύματα πολλών περιστατικών ισλαμοφοβίας».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης