Λογική Φαρ - Ουέστ στα αμερικανικά Πανεπιστήμια - Θα κυκλοφορούν οπλισμένοι

Οπλισμένοι μπορούν να κυκλοφορούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί μέσα στα δημόσια πανεπιστήμια του Κάνσας, άλλης μιας αμερικανικής Πολιτείας η οποία επέλεξε αυτήν τη λύση για να ενισχυθεί η ασφάλεια, σε μια χώρα όπου καταγράφονται πολύ συχνά αιματηρά βίαια επεισόδια.

Ο νόμος εφαρμοζόταν σε όλα τα δημόσια ιδρύματα, εξαιρουμένων των πανεπιστημίων, τα οποία είχαν εξαιρεθεί ως την 1η Ιουλίου.

Θορυβημένοι διότι ο νόμος αυτός πλέον εφαρμόζεται και μέσα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ορισμένοι εκπαιδευτικοί και φοιτητές σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν τα δημόσια πανεπιστήμια, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Αντιμέτωπες με αυτή την βία, πολλές Πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, απαγορεύουν αυστηρά την είσοδο ενόπλων στα πανεπιστήμια, ενώ αντιθέτως περίπου δέκα άλλες επέλεξαν να εγκρίνουν την οπλοφορία μέσα στα πανεπιστήμια.

Τυφλές επιθέσεις αιματοκυλίζουν συχνά σχολεία και πανεπιστήμια, όπως η τραγική ιστορία στο Κολουμπάιν το 1999 ή εκείνη στο σχολείο Σάντι Χουκ, όπου σκοτώθηκαν 20 παιδιά και έξι ενήλικοι το 2012.

Οι ΗΠΑ είνια μια χώρα που συχνά βυθίζεται στο πένθος εξαιτίας των πολυαίμακτων βίαιων επεισοδίων. Τα όπλα ενοχοποιούνται για 30.000 θανάτους τον χρόνο, συμπεριλαμβανομένων 20.000 αυτοκτονιών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης