Λευκός Οίκος: Θα πιέσουμε για δικαιοσύνη στην υπόθεση Κασόγκι

Αποφασισμένος να «πιέσει για δικαιοσύνη» στην υπόθεση Κασόγκι δηλώνει ο Λευκός Οίκος, στον απόηχο της ανακοίνωσης των σαουδαραβικών αρχών με την οποία το Ριάντ παραδέχεται ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι σκοτώθηκε στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης, αλλά δίνει μία εκδοχή πολύ διαφορετική  από εκείνη των τουρκικών αρχών. 

Στην πρώτη αντίδρασή του ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε αξιόπιστη την εκδοχή του Ριάντ. Η επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ήταν πάντως πιο επιφυλακτική, καθώς αρκετοί γερουσιαστές και βουλευτές αμφισβητούν το αφήγημα, που θέλει τον Κασόγκι να έπεσε νεκρός σε συμπλοκή.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις διεθνείς έρευνες για το τραγικό αυτό γεγονός και να πιέζουμε για δικαιοσύνη, μέσα από μία διαδικασία έγκαιρη και διαφανή» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς. «Μας λυπεί η επιβεβαίωση του θανάτου του Κασόγκι και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τη μνηστή του και τους φίλους του» πρόσθεσε. 

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις αμφισβήτησης από μέλη του Κογκρέσου ακόμη και στους κόλπους του Ρεπουμπλικάνων. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Λίντζεϊ Γκράχαμ.

«Το να πω ότι αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό το νέο αφήγημα της Σαουδικής Αραβίας είναι λίγο» δήλωσε χαρακτηριστικά o Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής. «Πρώτα μας είπαν ότι υποτίθεται ότι έφυγε από το προξενείο. Τώρα προκύπτει ένας καυγάς και σκοτώνεται μέσα στο προξενείο, όλα αυτά χωρίς τη γνώση του Διαδόχου του Θρόνου», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «είναι δύσκολο να βρω την τελευταία αυτή εξήγηση αξιόπιστη».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης