Λαβρόφ: Να διασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας

Η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να διασφαλιστεί τόνισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ενόσω η Άγκυρα διαμηνύει ότι η εισβολή του τουρκικού στρατού στη συριακή επικράτεια θα πραγματοποιηθεί «πολύ σύντομα».

Οι αμερικανικές ενέργειες στην περιοχή είναι αντιφατικές και η Ρωσία απευθύνει έκκληση για διάλογο ανάμεσα στη Δαμασκό και τους Κούρδους της Συρίας, δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Καζακστάν επισημαίνοντας επίσης τον κίνδυνο «ανάφλεξης» στην περιοχή.

Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στη βορειοανατολική Συρία από τη Δευτέρα, οπότε τα αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν να αποσύρονται από την περιοχή σε μια στροφή 180 μοιρών της αμερικανικής πολιτικής, για την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ επικρίθηκε σφοδρά στην Ουάσιγκτον για προδοσία των Κούρδων.

Ο Φαχρετίν Αλτούν, στενός συνεργάτης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διεμήνυσε ότι οι Κούρδοι μαχητές είτε θα παραδοθούν είτε ο τουρκικός στρατός θα τους «σταματήσει», καθώς - όπως υποστήριξε - παρεμποδίζουν τον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης