Κύμα παραιτήσεων μετά το Brexit

Παρελθόν από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι αποτελεί και ο Ντομινίκ Ράαμπ, ο δεύτερος υπουργός αρμόδιος για το Brexit που παραιτείται σε διάστημα λίγων μηνών. 

«Σήμερα υπέβαλα την παραίτησή μου. Δεν μπορώ, με συνείδηση, να στηρίξω τους όρους που προτείνονται για τη συμφωνία μας με την Ε.Ε.», έγραψε ο Βρετανός υπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter με μια φωτογραφία του κειμένου παραίτησης.

Λίγο νωρίτερα, την παραίτησή του, επίσης λόγω της διαφωνίας του για τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της Βρετανίδας πρωθυπουργού και των Βρυξελλών, υπέβαλε και ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία, ο Συντηρητικός Σέλις Βάρα. 

«Για εμάς, το να δεσμευτούμε σε μηχανισμούς που δεν έχουμε τον έλεγχο, δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας μας. Στον κόσμο δόθηκε μία επιλογή και ψήφισε για ένα κυρίαρχο, ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό δεν θα το αλλάξει», δήλωσε ο Βάρα στο BBC.  

Ο Ράαμπ είχε αντικαταστήσει τον Ιούλιο τον Ντέιβιντ Ντέιβις, ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτησή του εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή του στο «ήπιο Brexit» που είχε προτείνει η Τερέζα Μέι στο Τσέκερς. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης