Κούβα: Τρεις οι επιζώντες - Πάνω από 100 οι νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους

Σε περισσότερους από 100 ανέρχονται οι νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους Boeing 737 κοντά στο αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί, στην Αβάνα της Κούβας, ενώ τρεις είναι οι επιζώντες, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Οι τρεις γυναίκες οι οποίες ανασύρθηκαν ζωντανές νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Κούβας, ενώ ένα ακόμη άτομο μεταφέρθηκε εν ζωή σε νοσοκομείο, ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά του.

Συνολικά, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαιναν 114 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 105 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματος. Μεταξύ των επιβατών ήταν και πέντε παιδιά.

Το αεροπλάνο της κουβανικής εταιρείας Cubana de aviacion πραγματοποιούσε πτήση εσωτερικού με κατεύθυνση την πόλη Ολγκίν και συνετρίβη σε χωράφι λίγο μετά την απογείωσή του.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το αεροπλάνο είχε νοικιαστεί από μεξικανική εταιρεία.

«Ακούσαμε μια έκρηξη και μετά είδαμε ένα τεράστιο σύννεφο καπνού» είπε ο Χιλμπέρτο Μενέντες, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο κοντά στο σημείο της συντριβής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες με τη συντριβή του.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας - Κανέλ έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης