Κολοράντο: Αποζημίωση "μαμούθ" δόθηκε από εταιρεία ποπ κορν

ποπ κορν

Περίπου 7,5 εκ. ευρώ αποζημίωση εκδίκασε το δικαστήριο του Κολοράντο σε έναν αμερικανό, ο οποίος έπαθε σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες αφότου εισέπνευσε τον καπνό από ποπ κορν, που μόλις είχε βγάλει από τον φούρνο μικροκυμάτων. 

Οι δικαστές έκριναν ότι η εταιρεία που παράγει το εν λόγω προϊόν θα έπρεπε να έχει σήμανση στη συσκευασία, η οποία θα αναγράφει πως «η απευθείας και άμεση εισπνοή μετά την απόσυρση από το φούρνο μικροκυμμάτων, μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη στους πνεύμονες».

Η παρασκευάστρια εταιρεία «Gilster-Mary Lee Corp.» κρίθηκε υπεύθυνη για το 80% της βλάβης και το σουπερμάρκετ Kroger Co. για το υπόλοιπο 20%.

Ο Γουότσον δικαιώθηκε με τη βοήθεια της γιατρού Σεσίλ Ρόουζ, η οποία τον εξέτασε και διαπίστωσε ότι παρόμοιες βλάβες στους πνεύμονες έχουν εκδηλώσει εργάτες της συγκεκριμένης βιομηχανίας που είχαν εκτεθεί στην χημική ουσία διακετύλιο, η οποία υπάρχει και σε αρκετά ηλεκτρονικά τσιγάρα. Το διακετύλιο προσδίδει τη βουτυρώδη γεύση στα συγκεκριμένα ποπ κορν.

Η ασθένεια που ονομάζεται «πνεύμονας ποπ-κορν» είναι μια μη αναστρέψιμη πάθηση (δεν θεραπεύεται) των πνευμόνων που τους τραυματίζει και δυσχεραίνει την κυκλοφορία του αέρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Τα Νέα

Δείτε επίσης