Κι αν ο Άσαντ χρησιμοποιήσει χημικά όπλα;

Ο Άσαντ έχει στριμωχτεί δε έναν εμφύλιο που δεν μπορεί να τον κερδίσει. Ένα τελευταίο χαρτί του είναι τα χημικά όπλα που οι ΗΠΑ φοβούνται ότι θα τα χρησιμοποιήσει.

Η Χίλαρι Κλίντον, επανέλαβε, έπειτα από συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ (στη διάρκεια της οποίας η συμμαχία αποφάσισε την αποστολή αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot στην Τουρκία) πως η Ουάσινγκτον έχει ξεκαθαρίσει στη Συρία ότι η χρήση χημικών όπλων αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τις ΗΠΑ.

«Η ανησυχία μας είναι ότι το ολοένα και πιο απελπισμένο καθεστώς Aσαντ ενδέχεται να στραφεί στα χημικά όπλα ή ενδέχεται να χάσει τον έλεγχό τους από μία από τις πολλές ομάδες που δρουν τώρα στη Συρία», ανέφερε.

«Έχουμε στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή και ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», είπε η Χίλαρι Κλίντον.

Και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, επεσήμανε ότι η διεθνής κοινότητα φοβάται μια επιχείρηση αντιποίνων του συριακού καθεστώτος εναντίον των χωρών που ζητούν την πτώση του, κυρίως την Τουρκία, στην περίπτωση που νιώσει ότι πλησιάζει το τέλος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης