Κι άλλη ήττα του ISIS στη Συρία - Στρατολογεί νεαρούς - Έπεσε η μισή Ράκα

Tο τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Χομς κατέλαβαν σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης και με τους συμμάχους της, καθώς ο στρατός προελαύνει ενάντια στα προπύργια των τζιχαντιστών στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Η πόλη αλ Σούκνα που βρίσκεται περίπου 70 χλμ βορειοανατολικά της αρχαίας πόλης Παλμύρας, είναι η τελευταία πόλη στο δρόμο προς την Ντέιρ Εζόρ, την οποία έχουν καταλάβει φιλοκυβερνητικές δυνάμεις από τον Ιανουάριο του 2015.

Στο μεταξύ οι τζιχαντιστές στρατολογούν με τη βία νέους 20 έως 30 ετων για να πολεμήσουν στο πλευρός τους.

Από τον Μάιο, ο συριακός στρατός διεξάγει μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση με την στήριξη αεροσκαφών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και πολιτοφυλακών του Ιράν για την ανακατάληψη μιας τεράστιας έκτασης ερήμου που βρίσκεται μεταξύ της πρωτεύουσας Δαμασκού και της Ντέιρ Εζόρ και άλλων πόλεων στην κοιλάδα του Ευφράτη.

ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Η ΜΙΣΗ ΡΑΚΑ

Μάχη για κάθε τελευταίο τετράγωνο δίνεται στη Ράκα της Συρίας, την «πρωτεύουσα» της τζιχαντιστικής ISIS στη δυτική πλευρά, με το Πεντάγωνο να υπολογίζει πως στην πόλη έχουν μείνει περίπου 2.000 μαχητές της οργάνωσης -έχοντας ήδη χάσει κάτι λιγότερο από τη μισή έκταση της πόλης. Με την ιρακινή Μοσούλη να έχει πέσει πριν από έναν μήνα, η ISIS συνεχίζει να χάνει έδαφος και οι μαχητές της γνωρίζουν πως δεν υπάρχει διέξοδος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης