Κεφαλονιά: Όταν οι Γερμανοί δολοφονούσαν τους πρώην συμμάχους τους Ιταλούς

Ένας 89χρονος Γερμανός ίσως κάτσει στο εδώλιο του κατηγορούμρνου διότι ως πρώην μέλος των ορεινών δυνάμεων (των «Κυνηγών του βουνού») του γερμανικού στρατού, όπως αναφέρει ο Ιταλικός τύπος, πήρε μέρος στην εκτέλεση τουλάχιστον 117 Ιταλών αξιωματικών, μέλη της μεραρχίας Άκουϊ, που ήταν αιχμάλωτοι πολέμου.

Ο Στόρκ, κατά την διάρκεια κατάθεσής του σε γερμανικό δικαστήριο, στο παρελθόν, ομολόγησε τη συμμετοχή του στο εκτελεστικό απόσπασμα, που στις 24 Σεπτεμβρίου του 1943, στην Κεφαλονιά, εκτέλεσε Ιταλούς αξιωματικούς που βρίσκονταν στο νησί του Ιονίου.

Οι Γερμανοί δικαστές ωστόσο δεν τον είχαν παραπέμψει σε δίκη, διότι έκριναν ότι για την σφαγή έπρεπε να κριθούν μόνον οι αξιωματικοί του χιτλερικού στρατού.

Τώρα, η εισαγγελία της Ρώμης πρόκειται να απαγγείλει στον Άλφρεντ Στόρκ, την κατηγορία «συμμετοχής σε άσκηση βίας με κατ' εξακολούθηση ανθρωποκτονία σε βάρος ιταλών αιχμαλώτων πολέμου».

Σε παλαιότερη δήλωσή του, στην Γερμανία, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι «μετά την καταγγελία της συμμαχίας με την Γερμανία, οι Ιταλοί, θεωρούνταν εχθροί. Κατά συνέπεια, οι εκτελέσεις, ήταν αναπόφευκτες».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης