Καταχρεωμένο και άνισο το ισπανικό ποδόσφαιρο

Ισπανικό ποδόσφαιρο

Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Το πράγματι μαγευτικό ισπανικό ποδόσφαιρο των Μέσι και Ρονάλτο έχει δυο σοβαρά προβλήματα. Το πρώτο είναι η χαοτική διαφορά μεταξύ των δυο μεγάλων ομάδων της (Μπαρτσελόνα και Ρεάλ), με τις υπόλοιπες. Το θέμα έχει θιγεί από τις υπόλοιπες ομάδες που είναι κυριολεκτικά κομπάρσοι, λες και συμμετέχουν σε άλλο... πρωτάθλημα. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυο μεγάλες ομάδες και πολλές φορές διασύρονται με μεγάλα σκορ. Από 5 και... πάνω!

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Όλες οι ομάδες είναι καταχρεωμένες. Χρωστούν παντού και μάλιστα τα χρέη τους μεγαλώνουν. Η συντήρηση τόσων πολλών αστέρων έχει οδηγήσει πολλές ομάδες ακόμα και στην πτώχευση. Έξι ομάδες έχουν ήδη ζητήσει προστασία από τους πιστωτές τους (πτώχευση), ενώ τα συνολικά χρέη του ισπανικού ποδοσφαίρου προς το Δημόσιο έφτασαν τα 752 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω προβλήματα πάντως δεν εμφανίζονται μόνο στην Ισπανία. Σε όλες τις χώρες οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι ελλειμματικές και τις ετήσιες ζημίες τους, τις καλύπτουν... Άραβες - αν είναι ομάδες που πρωταγωνιστούν - ή απλά πτωχεύουν και υποβιβάζονται σε ερασιτεχνικές κατηγορίες. Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί θεωρεί ότι το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης