Και σύλληψη για το σκάνδαλο Σάβιλ στο BBC

Η βαθιά ηθική κρίση με το σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης 300 ανήλικων κοριτσιών από τον παρουσιαστή Σάβιλ, στο BBC, συνεχίζεται.

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε στο Λονδίνο τον πρώην σταρ της ποπ Γκάρι Γκλίτερ στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιεί γύρω από την υπόθεση.

Ο Γκλίτερ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Πολ Γκαντ, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης περίπου τριών ετών στο Βιετνάμ για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών και εκεί. Τώρα ζει στο Λονδίνο.

Ο Γκλίτερ συνελήφθη σε σχέση με το σκάνδαλο που ξέσπασε για τον Τζίμι Σάβιλ, τον παρουσιαστή του BBC που έχει πεθάνει, ο οποίος φέρεται ότι κακοποίησε σεξουαλικά περισσότερα από 300 ανήλικα κορίτσια σε περίοδο τεσσάρων δεκαετιών. Αυτός πέθανε στα τέλη του 2011 σε ηλικία 84 ετών.

Το σκάνδαλο για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, το οποίο ξέσπασε στις αρχές αυτού του μήνα, κατέστρεψε την εικόνα του Σάβιλ και βύθισε το βρετανικό δημόσιο δίκτυο BBC σε βαθειά κρίση, καθώς κατηγορήθηκε ότι συγκάλυψε την υπόθεση, αφού ενώ "όλοι γνώριζαν, δεν μίλαγαν"...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης