Και ο Κασπάροφ κινδυνεύει από την πρακτική του δυνάστη Πούτιν

Ο διάσημος Ρώσος σκακιστής Κασπάροφ συνελήφθη την Παρασκευή στη Μόσχα στη διάρκεια μιας διαδήλωσης υπέρ του πανκ φεμινιστικού συγκροτήματος Pussy Riot μετά την καταδίκη, την ίδια ημέρα, τριών μελών του σε φυλάκιση δύο ετών επειδή τραγούδησαν σε καθεδρικό ναό μια «πανκ προσευχή» κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Βάσει της ρωσικής νομοθεσίας, η επίθεση σε αστυνομικό τιμωρείται με ποινές από πρόστιμο 200.000 ρουβλιών (περίπου 5.000 ευρώ) αλλά και με... φυλάκιση μέχρι πέντε ετών σε στρατόπεδο εργασίας!

«Στα πολυάριθμα βίντεο που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ μπορεί κανείς να δει ότι αστυνομικοί με συνέλαβαν τη στιγμή που μιλούσα σε δημοσιογράφους και πως στη συνέχεια με χτύπησαν», δήλωσε ο Κασπάροφ, ο οποίος διευκρίνισε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για παράνομη σύλληψη και κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία.

«Πολλά βίντεο και φωτογραφίες διαψεύδουν τις αστυνομικές κατηγορίες εναντίον μου και ότι δήθεν επιτέθηκα σε αστυνομικό και τον δάγκωσα στο χέρι. Αυτές οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και σε οποιαδήποτε ελεύθερη χώρα που διαθέτει ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα κατέρρεαν αμέσως" κατέληξε.

Και αυτό το περιστατικό αποδεικνύει ότι ο Πούτιν κυβερνά την Ρωσία σκληρά και απολυταρχικά συντρίβοντας κάθε μικρή ή μεγάλη αντίδραση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης