Κίνδυνος να κλείσει ο Πανάγιος Τάφος στα Ιεροσόλυμα λόγω χρέους... ύδρευσης

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων δεσμεύτηκαν από την ισραηλινή εταιρεία ύδρευσης προς την οποία υπάρχει χρέος 1,8 εκατ. ευρώ αφου δεν έχει πληρωθεί κανένας λογαριασμός επίο χρόνια!

Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης δεν είναι πλέον σε θέση να καταβάλει μισθό στους ιερείς, ούτε να πληρώσει τις τρέχουσες οφειλές, να εκπληρώσει δηλαδή τις υποχρεώσεις του. Οι επιταγές που εκδίδονται για την πληρωμή του ηλεκτρικού, της τηλεφωνικής εταιρείας Bezek, για το δήμο της Ιερουσαλήμ ή για τον πάροχο του Ίντερνετ, δεν πληρώνονται.

"H εταιρεία μας κήρυξε τον πόλεμο», φέρεται να δήλωσε ανώνυμα ένας εκπρόσωπος του Πατριαρχείου. Σύμφωνα και με δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου έστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και στον πρόεδρο της χώρας Σίμον Πέρες ενώ σκοπεύουν να ζητήσουν τη βοήθεια του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, της ελληνικής και της κυπριακής ηγεσίας, του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Η εφημερίδα έχει και δήλωση του πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄ που είπε ότι «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ενημερώσουμε τους προσκυνητές να φέρνουν μαζί τους μπουκάλια με νερό και αν δεν αλλάξει κάτι σκοπεύουμε να ανακοινώσουμε εντός των επόμενων ημερών, για πρώτη φορά εδώ και αιώνες, το κλείσιμο του Ναού του Πανάγιου Τάφου».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης