Κίνα: O Σι προειδοποιεί για «σπασμένα κόκαλα» όσους επιχειρήσουν να διασπάσουν τη χώρα

Με «σπασμένα κόκαλα» θα καταλήξουν όσοι επιχειρήσουν να διασπάσουν την Κίνα προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, καθώς οι βίαιες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ συνεχίζονται και αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του Πεκίνου.  

Την σκληρή αυτή προειδοποίηση απηύθηνε ο Σι από το Νεπάλ, στη διάρκεια επίσκεψής του το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

«Όποιος επιχειρήσει να αφαιρέσει οποιαδήποτε περιοχή από την Κίνα θα εξαφανιστεί, το σώμα του θα γίνει κομμάτια και τα κόκαλά του σκόνη», δήλωσε ο Σι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Αν και ο Κινέζος ηγέτης δεν κατονόμασε κάποια περιοχή, οι δηλώσεις του πραγματοποιούνται ενόσω συνεχίζονται – επί τέσσερις μήνες – οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, εν μέσω εντάσεων με την αυτοδιοικούμενη Ταϊβάν, αλλά και στον απόηχο της ένταξης 28ν κινεζικών οργανισμών στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ, για τη φερόμενη ανάμειξή τους στις διώξεις εις βάρος των Ουιγούρων, στην επαρχία Σινζιάνγκ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης