Κίνα: H μεγαλύτερη και ψηλότερη γυάλινη γέφυρα του κόσμου

Ανοιχτή για το κοινό είναι από το Σάββατο η μεγαλύτερη και ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο, στα όρη του Ζανγκτζιατζιέ στην Κίνα.

Με μήκος 430 μέτρα και κρεμασμένη σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος, η γέφυρα ενώνει δύο κορυφές του φυσικού πάρκου της επαρχίας Χουνάν.

Η γέφυρα, η οποία έχει πλάτος έξι μέτρα και αποτελείται από 99 πλάκες διαφανούς γυαλιού, μπορεί να υποδεχθεί 800 ανθρώπους ταυτοχρόνως και όχι πάνω από 8.000 ημερησίως.

Έτσι οι τουρίστες πρέπει να κλείνουν μια ημέρα νωρίτερα το εισιτήριό τους, που κοστίζει 138 γιουάν (18 ευρώ).

Οι πιο τολμηροί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάντζι – τζάμπινγκ, ωστόσο όσοι πάσχουν από ιλίγγους, μάλλον θα αποφύγουν να διασχίσουν τη γέφυρα.

Παράλληλα, οι κατασκευαστές της, προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες ζημιές, κάλεσαν τους επισκέπτες να μην χρησιμοποιούν φωτογραφικές μηχανές και μπαστούνια για «σέλφι» ενώ διασχίζουν τη γέφυρα, ενώ παρακάλεσαν τις γυναίκες να αποφεύγουν τις γόβες «στιλέτο».

Την ιδέα για την κατασκευή της γέφυρας είχε ο ισραηλινός αρχιτέκτονας Χαΐμ Ντοτάν, ο οποίος είχε ήδη δημιουργήσει πολλά οικοδομήματα στην Κίνα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μία από τις κορυφές του πάρκου Ζανγκτζιατζιέ αποτέλεσε έμπνευση για το βουνό που επιπλέει στον αέρα στην ταινία Avatar.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης