Κίνα: 27χρονος έκλεψε αντικείμενα τέχνης από την Απαγορευμένη Πόλη

Απαγορευμένη πόλη Κίνα

Κινέζος αγρότης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 χρόνων για την κλοπή αντικειμένων τέχνης από την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο, ανακοίνωσε ο συνήγορός του.

Ο 27χρονος Σι Μπαϊκούι από την επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας συνελήφθη 48 ώρες μετά την κλοπή σε Ιντερνετ Καφέ της κινεζικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, στον Σι επιβλήθηκε τριετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και πρόστιμο 13.000 γουάν (περίπου 1.500 ευρώ).

Ο Σι έκλεψε συνολικά εννιά αντικείμενα από χρυσό και κοσμήματα, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα. Τα έξι από αυτά βρέθηκαν, αλλά τα υπόλοιπα τρία, αξίας 150.000 γουάν (18.000 ευρώ) παραμένουν άφαντα.

Η κλοπή είναι η πέμπτη στην Απαγορευμένη Πόλη, Το 1987, ο άντρας που έκλεψε αντικείμενα το σημαντικότερο ίσως μνημείο του Πεκίνου καταδικάστηκε σε ισόβια.

Ο Σι δήλωσε στο δικαστήριο πως μια ξαφνική παρόρμηση τον έκανε να κλέψει τα αντικείμενα αυτά και κατάφερε να απενεργοποιήσει το σύστημα συναγερμού.

Η Απαγορευμένη Πόλη χτίστηκε στις αρχές του 15ου αιώνα και χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία των αυτοκρατόρων των δύο τελευταίων δυναστειών, Μινγκ και Τσινγκ, που βασίλεψαν στην Κίνα.Κίνα:

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης