Κίνα: Ζευγάρι βρήκε τον αγνοούμενο γιο του που είχε απαχθεί προ 32 ετών

Με την οικογένειά του επανενενώθηκε ύστερα από 32 χρόνια ένας άνδρας στην Κίνα, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής ως νήπιο στην επαρχία Σαανσί.

Για τον εντοπισμό του, η αστυνομία χρησιμοποίησε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, σύμφωνα με το AFP.

Γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1986 ο Μάο Γιν έπεσε θύμα απαγωγής έξω από ξενοδοχείο, όταν ήταν 2,5 ετών.

Παρά τις προσπάθειες των γονέων του και τις έρευνες χρόνων, ο Μάο Γιν δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί.

Στο τέλος Απριλίου η αστυνομία της Σιάν έλαβε πληροφορίες ότι ζευγάρι από την επαρχία Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας είχε υιοθετήσει -έναντι αντιτίμου- ένα παιδί από την Σιάν πριν από χρόνια.

Η αστυνομία επεξεργάστηκε παιδικές φωτογραφίες του Μάο Γιν, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό CCTV, και ακολούθως σάρωσε την εθνική βάση δεδομένων.

Τελικώς αποδείχθηκε μέσω εξέτασης DNA ότι επρόκειτο για 34χρονο σήμερα Μάο Γιν, ο οποίος στο μεταξύ ονομάστηκε Γκου Νινγκνίνγκ και στη διάρκεια της ζωής του απέκτησε μια επιχείρηση με διακοσμητικά αντικείμενα, χωρίς να έχει ιδέα ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Κίνα, από το 2016 δημιουργήθηκε ένα σύστημα για την αποστολή ειδοποιήσεων σχετικά με τα αγνοούμενα παιδιά.

Η αστυνομία βοήθησε περισσότερα από 6.300 παιδιά να επανενωθούν με τις οικογένειές τους την τελευταία δεκαετία μέσω του συστήματος αντιστοίχισης DNA, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης