Κίνα: Αμοιβή θα δίνεται για κάθε πιράνχας που θα πιάνεται νεκρό ή ζωντανό!

πιράνχας

Χίλια γιουέν ή αλλιώς 160 δολάρια προσφέρουν οι κινεζικές αρχές για κάθε πιράνχας που θα πιάνεται νεκρό ή ζωντανό, μετά τον συναγερμό που σήμανε σε πόλη της νότιας Κίνας, όταν δύο άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση από τα ψάρια στον ποταμό Λιουτζιάνγκ.

Οι αρχές της Λιουζού στην επαρχία Γουανγσί ζήτησαν από τους κατοίκους να προσπαθήσουν να πιάσουν τα ψάρια αυτά που ζουν στα γλυκά νερά της νότιας Αμερικής και του Αμαζονίου, τα οποία τραυμάτισαν σοβαρά δυο ανθρώπους στις αρχές της εβδομάδας που κολυμπούσαν στον ποταμό, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας China Daily.

«Το ψάρεμα με δίχτυα δεν επιτρέπεται στο τμήμα του ποταμού που διαρρέει την πόλη, αλλά αυτή τη φορά κάναμε μια εξαίρεση. Πέντε μικρά αλιευτικά με πεπειραμένους ψαράδες πλέουν στην περιοχή από τη Δευτέρα. Επιπλέον, 40 ψαράδες από την τοπική ένωση αλιέων προσπαθούν από τη Δευτέρα να πιάσουν πιράνχας χρησιμοποιώντας χοιρινό σαν δόλωμα», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Πολλοί ακόμα κάτοικοι, οπλισμένοι με κοντάρια, έχουν λάβει θέσεις στις όχθες του ποταμού.

Πάντως, σύμφωνα με την China Daily, οι ημέρες των πιράνχας είναι μετρημένες γιατί τα ψάρια αυτά δε ζουν σε θερμοκρασίες κάτω των 15 βαθμών Κελσίου, όπως θα συμβεί στον ποταμό αυτόν στη διάρκεια του χειμώνα.

Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, τα πιράνχας ίσως άφησαν στο ποτάμι κάποιοι που τα είχαν αγοράσει σαν «διακοσμητικά» και οι αρχές τώρα εντείνουν τους ελέγχους στις αγορές για να εμποδίσουν τις πωλήσεις τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Έθνος

Δείτε επίσης