Ιταλικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Οι νεκροί από τον κορωνοϊό μπορεί να είναι έως και 20.000 περισσότεροι

Την εκτίμηση ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στην Ιταλία μπορεί να είναι μεγαλύτερος έως και 20.000 σε σχέση με αυτόν που έχουν καταγραφεί (32.486) εκφράζει το Ιταλικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Inps.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Inps, ο απολογισμός της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας «δεν θεωρείται ιδιαίτερα έγκυρος», διότι δεν λαμβάνει υπόψη τους ασθενείς οι οποίοι πέθαναν σπίτι, χωρίς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, και όλους εκείνους που δεν υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ.

Το Ιταλικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων θεωρεί ότι στους 32.486 νεκρούς που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, θα πρέπει να προστεθούν, πιθανώς, άλλοι 18.971. Ο υπολογισμός αυτός γίνεται βάσει των στοιχείων των ασφαλισμένων που διαθέτει το Ίδρυμα. Πρόκειται για ανθρώπους που ζούσαν, στην συντριπτική τους πλειονότητα στον ιταλικό Βορρά.

Οι υπεύθυνοι του Inps, πάντως, αφήνουν ένα περιθώριο αναθεώρησης των νέων αυτών στοιχείων: θεωρούν ότι οι σχεδόν 20.000 άνθρωποι στους οποίους αναφέρονται, σε μεγάλο ποσοστό έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό, αλλά ότι κάποιοι μπορεί να απεβίωσαν εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, αφού πολλά νοσοκομεία δυσκολεύθηκαν να δεχθούν πολίτες που έπασχαν από χρόνιες ασθένειες.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης