Ιταλία: Χωριό πληρώνει για να βρει κατοίκους

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο σκέφτονται οι τοπικές αρχές να καταπολεμήσουν τη συρρίκνωση του πληθυσμού στην κοινότητα Μπορμίντα των 394 κατοίκων, στη Λιγουρία της βορειοδυτικής Ιταλίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα και όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, ο δήμαρχος της περιοχής Ντανιέλε Γκαλιάνο σχεδιάζει να την εφάπαξ καταβολή «δώρου» 2.000 ευρώ σε κάθε νέο κάτοικο της κοινότητας, ενώ υπόσχεται σε όσους λάβουν την απόφαση να μετακομίσουν στο χωριό, πως θα καταβάλλουν μηνιαίο ενοίκιο μόλις 50 ευρώ για τα μικρότερα και 120 ευρώ για τα μεγαλύτερα σπίτια.

Πάντως, σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι λεπτομέρειες του σχεδίου είναι ακόμη υπό επεξεργασία και πρέπει να εγκριθούν από το τοπικό συμβούλιο.

Εφόσον το σχέδιο προχωρήσει, το επίδομα των 2.000 ευρώ θα καταβληθεί σε όποιον νοικιάσει ή αγοράσει κάποιο ακίνητο εντός των ορίων της κοινότητας, από το επόμενο έτος.

«Εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε το σχέδιο, αλλά όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να ζήσουν εδώ», δήλωσε σύμφωνα με τον Guardian ένας τοπικός σύμβουλος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Είμαστε μια μικρή κοινότητα, με φιλόξενους κατοίκους. Είμαστε σε μια ορεινή περιοχή, αλλά όχι μακριά από τη θάλασσα», πρόσθεσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς «ο αέρας είναι πολύ καθαρός».

Πώς είναι ωστόσο η ζωή στη μικρή αυτή κοινότητα, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 420 μέτρων; Όπως παραδέχθηκε ο υπεύθυνος ενός εκ των τεσσάρων εστιατορίων της κοινότητας, Οντόνε Τζουζέπε, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τους κατοίκους του χωριού.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως η ζωή εκεί είναι απλή και φυσική, απαλλαγμένη από το άγχος, με τους κατοίκους να έχουν τα δικά τους ζώα και να απολαμβάνουν το δάσος της περιοχής, αλλά και το καλό φαγητό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης