Ιταλία: Ο Μάριο Μόντι θα μεταπηδήσει στην προεδρία;

O Μόντι έχει κερδίσει την κεντροαριστερά στην Ιταλία που τάσσεται υπέρ της μεταπήδησης του στην προεδρία της Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

Την άνοιξη του 2013 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία, καθώς και αναδειχθεί από τη βουλή ο διάδοχος του προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

«Για τον Μάριο Μόντι θα επιθυμούσα έναν σημαντικό πολιτικό ρόλο. Η προεδρία της Δημοκρατίας είναι ένα αξίωμα που ακολουθεί την κατεύθυνση την οποία νομίζω ότι θα έπρεπε να επιλέξουμε», είπε στην εφημερίδα Λα Στάμπα ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι. Ο Ρέντσι διεκδικεί το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς.

«Ο Μάριο Μόντι στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο; Σίγουρα δεν πρόκειται να βγει στην σύνταξη», δήλωσε από την μεριά του, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Και η Έμμα Μπονίνο, ιστορικό μέλος του Ριζοσπαστικού Κόμματος, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, τόνισε: «ο Μόντι είναι ισόβιος γερουσιαστής και δεν νομίζω ότι θα επιστρέψει στο πανεπιστήμιο ή ότι μπορεί να αποσυρθεί».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης