Ιταλία: Κύβέρνηση τώρα ή νέες εκλογές το Σεπτέμβριο

Η συνήθης - πολιτικά - ασταθής Ιταλία. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση του εντολοδόχου πρωθυπουργού Τζουσέπε Κόντε με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα. Στο μέγαρο Κυρηνάλιο μετέβη και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο για άτυπη συνομιλία με τον πρόεδρο.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο La 7, είχε μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο και ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.

Αν η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης ναυαγήσει, η μόνη εναλλακτική θα είναι νέες εκλογές το φθινόπωρο. Αν υπάρξει, όμως, θετική ολοκλήρωση των προσπαθειών, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουσέπε Κόντε θα παρουσιάσει στον πρόεδρο την λίστα των υπουργών του και θα μπορέσει να ορκιστεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Το πρόβλημα είναι ότι ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα απέρριψε τον Πάολο Σαβόνα, τον ευρωσκεπτικιστή υποψήφιο που παρουσίασε η ακροδεξιά Λέγκα και το λαϊκιστικό Κίνημα των 5 Αστέρων για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πηγή του συνασπισμού των δύο κομμάτων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης