Ιταλία: Η κρίση φέρνει εκλογές και τον... Μπερλουσκόνι!

Οι Ιταλοί είναι εξοργισμένοι από την υπερφορολόγηση και την λιτότητα. Θεωρούν δε υπεύθυνη την... Μέρκελ αλλα και το πολιτικό σύστημα της χώρας. Έτσι όλο και πιο πιθανή είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στην Ιταλία, πιθανώς το Μάρτιο ή ακόμη και νωρίτερα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για την έγκριση νέου εκλογικού νόμου φαίνεται να ναυαγούν.

Η κεντροδεξιά κατέθεσε νέα πρόταση, βάσει της οποίας όποια συμμαχία πολιτικών δυνάμεων καταφέρει να ξεπεράσει το 40% των ψήφων θα μπορεί να εξασφαλίσει «μπόνους» 50 εδρών. Η κεντροαριστερά όμως ξεκαθάρισε ότι δεν συναινεί σε αυτό.

Εν τω μεταξύ, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντάται το απόγευμα της Τετάρτης με τον γραμματέα του κόμματός του, Αντζελίνο Αλφάνο, για να σχεδιάσουν τις μελλοντικές κινήσεις τους.

Όπως τονίζουν παρατηρητές, ο Καβαλιέρε σκοπεύει να ανακοινώσει σύντομα ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος πρωθυπουργός -παρά το ότι η κίνηση μπορεί να διασπάσει την παράταξή του.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εάν ο Μπερλουσκόνι προχωρούσε σε επανασύσταση της Forza Italia που είχε δημιουργήσει το 1994 δεν θα κατάφερνε να συγκεντρώνει πάνω από το 9% των ψήφων, ενώ ο Λαός της Ελευθερίας (Pdl) χωρίς τον Μπερλουσκόνι θα εξασφάλιζε γύρω στο 10,5%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης