Ισχυρότερο πυρηνικό οπλοστάσιο για τις ΗΠΑ θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ

Σε ενίσχυση και επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ «μέχρι ο κόσμος να έρθει ξανά στα σύγκαλά του» καλεί ο Ντόναλντ Τραμπ -ένδειξη ότι ενδέχεται να υποστηρίξει κοστοβόρες προσπάθειες για την εκσυγχρονισμό του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου.

Και αυτή η δήλωση ήλθε μέσω Twitter...

«Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά και να επεκτείνουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες έως ότου ο κόσμος να έλθει στα συγκαλά του όσον αφορά τα πυρηνικά» ανέφερε το tweet του Τραμπ.

Εκπρόσωπος της ομάδας που έχει επιφορτιστεί με τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, δήλωσε αργότερα ότι η δήλωση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ αναφερόταν στην ανάγκη αποτροπής διάδοσης πυρηνικών όπλων σε ασταθείς χώρες ή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας υποβρύχια εξοπλισμένα με βαλλιστικούς πυραύλους, βομβαρδιστικά και από εδάφους εκτοξευόμενοι πύραυλοι -τα τρία συστήματα του πυρηνικού οπλοστασίου- αναμένεται να αποσυρθούν.

Η διατήρηση και ο εκσυγχρονισμός του οπλοστασίου αναμένεται να κοστίσει περίπου ένα τρισ. δολάρια σε διάστημα 30ετίας, σύμφωνα με ανεξάρτητες εκτιμήσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης