Ισραήλ: Αναχαιτίστηκαν ρουκέτες από τη Συρία, εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Δαμασκού

Τέσσερις ρουκέτες οι οποίες εκτοξεύθηκαν από το έδαφος της Συρίας αναχαιτίστηκαν σήμερα από συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος του Ισραήλ, ενώ εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «εντοπίστηκαν τέσσερις εκτοξεύσεις από τη Συρία εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, που αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα της ισραηλινής αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ δεν διαπιστώθηκε κανένα πλήγμα σε κοινότητες στο Ισραήλ».

Μερικά λεπτά νωρίτερα, ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στην περιοχή του κατεχόμενου από το Ισραήλ τμήματος του Υψιπέδου του Γκολάν.

Επίσης, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας, νωρίς το πρωί ακούστηκαν εκρήξεις  κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, χωρίς να διευκρινίζεται σε τι οφείλονταν οι εκρήξεις ή εάν προκάλεσαν θύματα.

Περίπου 450 ρουκέτες, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, εκτοξεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του εδάφους του Ισραήλ έπειτα από τον «στοχευμένο» φόνο ηγετικού στελέχους της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, που θεωρείται πως πρόσκειται στο Ιράν.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης