Ισραήλ: Αεροπορικός βομβαρδισμός πλοίων στο λιμάνι της Γάζας

Πλοία της Χαμάς στο λιμάνι της Λωρίδας της Γάζας βομβάρδισε την Παρασκευή το βράδυ η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, στον πρώτο βομβαρδισμό ισραηλινών αεροσκαφών στην περιοχή έπειτα από τον πόλεμο του 2014.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «στοχοθέτησαν δύο πλοία στο λιμάνι της Γάζας», υπογράμμισε ανακοίνωση  του υπουργείου Εσωτερικών της Λωρίδας της Γάζας, που διοικείται από την Χαμάς, ενώ Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι καταστράφηκαν δύο πλοία χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αεροσκάφη του «στοχοθέτησαν έξι στρατιωτικούς στόχους που ανήκαν στις ναυτικές δυνάμεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας».

Χθες, 5η συνεχόμενη Παρασκευή των κινητοποιήσεων για την «πορεία της επιστροφής», με την οποία οι Παλαιστίνιοι επικαλούνται το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στα εδάφη απ’ όπου εκδιώχθηκαν μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948, τουλάχιστον 3 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών στον παλαιστινιακό θύλακα, ανεβάζοντας σε 44 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στις 30 Μαρτίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης