Ισπανία: Κλείνει και η El Publico

El Publico

Το τελευταίο φύλλο της αριστερής ισπανικής εφημερίδας El Público θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, καθώς η εκδοτική εταιρεία Mediapubli δεν κατόρθωσε να βρει επενδυτές για την εφημερίδα μετά την κήρυξη στάσης πληρωμών τον Ιανουάριο. Η ηλεκτρονική έκδοση της El Público θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της.

Η εκδοτική εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Βαρκελώνη, κήρυξε στις 3 Ιανουαρίου στάση πληρωμών, επικαλούμενη κυρίως την επιδείνωση της κρίσης στο χώρο της διαφήμισης, παρά το γεγονός ότι όπως τόνισε στην τότε ανακοίνωσή της αυξήθηκε «η αναγνωσιμότητα της ιστοσελίδας publico.es», και «μειώθηκαν οι απώλειες στις τελευταίες χρήσεις» της εταιρείας.

Στην El Público, την μοναδική αριστερή εφημερίδα της Ισπανίας με ημερήσια κυκλοφορία 87.000 φύλλα, απασχολούνται 160 εργαζόμενοι. Τον Σεπτέμβριο η εφημερίδα χρειάσθηκε να απολύσει το 20% του προσωπικού της.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία των δημοσιογραφικών ενώσεων της Ισπανίας (Fape), ο τομέας των μέσων ενημέρωσης έχει πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, έχοντας καταγράψει απώλειες 4.924 θέσεων εργασίας από τον Νοέμβριο του 2008, σε μία χώρα που η ανεργία είναι η υψηλότερη μεταξύ των βιομηχανικών χωρών, φθάνοντας το 21,52%.

Τελευταίο θύμα της κρίσης στον Τύπο, η δωρεάν διαθέσιμη εφημερίδα ADN, η οποία έκλεισε στα τέλη του 2011.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης