Ισημερινός: Κατασχέθηκε 1 τόνος κοκαΐνης στην επιχείρηση «Λευκά Μαργαριτάρια»

Ποσότητα κοκαΐνης μεγαλύτερη του ενός τόνου κατασχέθηκε στον Ισημερινό, στα σύνορα με την Κολομβία, την μεγαλύτερη παραγωγό του ναρκωτικού παγκοσμίως. 

Το φορτίο, που εκτιμάται ότι προοριζόταν για χώρες της κεντρικής Αμερικής, αλλά και τις ΗΠΑ,κατασχέθηκε στο δημοφιλές θέρετρο Μομπίτσε της βορειοδυτικής επαρχίας Εσμεράλδας. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που έφερε την ονομασία «Λευκά Μαργαριτάρια» συνελήφθη ένας άνδρας. 

Συνολικά 63 τόνοι ναρκωτικών, ποσότητα που αποτελείτο σχεδόν όλη από κοκαΐνη, έχουν κατασχθει από τις αρχές του έτους στον Ισημερινό, που λειτουργεί ως ενδιάμεσος σταθμός για την αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών.  Πέρυσι οι αρχές είχαν κατασχέσει 98 τόνους, ενώ το 2016 είχαν κατασχέσει 110 τόνους ναρκωτικών, ποσότητα ρεκόρ, διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Κολομβία παραμένει στην πρώτη θέση στην παραγωγή κοκαΐνης στον πλανήτη, με 1.710.000 στρέμματα καλλιεργειών κόκας το 2017, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης