Ιράν - κορωνοϊός: Έρευνα αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση αποσιώπησε τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων

Σχεδόν τριπλάσιος είναι ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στο Ιράν από ό,τι ισχυρίζεται η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει έρευνα της περσικής υπηρεσίας του BBC.

Ειδικότερα, τα αρχεία της κυβέρνησης φαίνεται να δείχνουν ότι περίπου 42.000 άνθρωποι πέθαναν με συμπτώματα Covid-19 έως τις 20 Ιουλίου, έναντι 14.405 που ανέφερε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Επίσης, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί είναι επίσης σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με τον επίσημο αριθμό: 451.024 έναντι 278.827, που έχει ανακοινωθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Το Ιράν υπήρξε μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την Κίνα από τα «πλοκάμια» της πανδημίας και ιδίως τις τελευταίες εβδομάδες, η χώρα υπέστη μια δεύτερη απότομη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Επιπλέον, ο πρώτος θάνατος στο Ιράν από τον Covid-19 καταγράφηκε στις 22 Ιανουαρίου, σύμφωνα με λίστες και ιατρικά αρχεία που έχουν διαβιβαστεί στο BBC, και αυτό ήταν σχεδόν ένα μήνα προτού αναφερθεί η πρώτη επίσημη περίπτωση κορωνοϊού.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας πολλοί αμφισβήτησαν τους επίσημους αριθμούς

Από το ξέσπασμα του κορωνοϊού στο Ιράν, πολλοί παρατηρητές αμφισβήτησαν τους επίσημους αριθμούς. Υπήρξαν παρατυπίες σε δεδομένα μεταξύ εθνικού και περιφερειακού επιπέδου, στα οποία έχουν αναφερθεί ορισμένες τοπικές Αρχές και οι στατιστικολόγοι προσπάθησαν να δώσουν εναλλακτικές εκτιμήσεις.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν στο BBC αποκαλύπτουν ότι οι ιρανικές Αρχές ανέφεραν σημαντικά χαμηλότερα ημερήσια νούμερα, παρά το γεγονός ότι είχαν ένα ρεκόρ όλων των θανάτων, υποδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι σκόπιμα αποσιωπήθηκε η αλήθεια.

Τα εν λόγω στοιχεία στάλθηκαν στο BBC από μια ανώνυμη πηγή και περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για τις καθημερινές εισαγωγές σε νοσοκομεία σε ολόκληρο το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων, της ηλικίας, του φύλου, των συμπτωμάτων, της ημερομηνίας και της διάρκειας των περιόδων νοσηλείας στο νοσοκομείο και των υποκείμενων νοσημάτων που ενδέχεται να έχουν οι ασθενείς.

Όπως αναφέρει η ανώνυμη πηγή, οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν για να «έρθει στο φως η αλήθεια» και να τερματίσουν μια και καλή τα «πολιτικά παιχνίδια» γύρω από την πανδημία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης