Ιράν: Δημοσιογράφοι παραιτούνται από την κρατική τηλεόραση

Την παραίτησή τους από την ιρανική κρατική τηλεόραση IRIB ανακοίνωσαν δύο δημοσιογράφοι στον απόηχο του αεροπορικού δυστυχήματος και την προσπάθεια των αρχών να καλύψουν τη δική τους ευθύνη, ενώ μία ακόμη δημοσιογράφος ζήτησε συγγνώμη για τα ψέματα που αναγκάστηκε να λέει επί 13 χρόνια για λογαριασμό του κράτους.

«Μου ήταν πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι σκοτώθηκαν δικοί μας άνθρωποι. Συγχωρέστε με που το έμαθα αργότερα. Και συγχωρέστε με για τα ψέματα που σας έλεγα 13 χρόνια», έγραψε η Γκελάρε Τζαμπάρι στον λογαριασμό της στο Instagram.

«Σας ευχαριστώ που με αποδεχτήκατε ως παρουσιάστρια έως σήμερα. Δεν θα επιστρέψω στην τηλεόραση. Συγχωρέστε με», δήλωσε από την πλευρά της η Ζάχρα Χατάμι, επίσης δημοσιογράφος στο IRIB.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η συνάδεφός της Σάμπα Ραντ ευχαρίστησε τους θεατές για την υποστήριξή τους και ανακοίνωσε ότι έπειτα από 21 χρόνια στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, δεν μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά της στα μέσα ενημέρωσης.

Οι παραιτήσεις των δημοσιογράφων αποτελούν μέρος της κρίσης εμπιστοσύνης των Ιρανών, αφότου οι ιρανικές αρχές αρνήθηκαν αρχικά οποιαδήποτε ευθύνη για τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους με τους 152 επιβαίνοντες, στον ουρανό της Τεχεράνης, μετά τα ιρανικά πλήγματα σε βάσεις στο Ιράκ, για να παραδεχτούν το Σάββατο ότι το κατέρριψαν «κατά λάθος».

Χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν το Σαββατοκύριακο στους δρόμους της Τεχεράνης κατηγορώντας τις αρχές για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «θάνατος στον δικτάτορα», αναφερόμενοι στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, οι διαδηλωτές αυξάνουν την πίεση προς τους κυβερνώντες, οι οποίοι παλεύουν να κρατήσουν όρθια την οικονομία που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις αμερικανικές κυρώσεις.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης