Ινδονησία: 59 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Κελέβη

Στους 59 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις των τελευταίων ημερών στην Ινδονησία, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμός θα είναι ακόμη βαρύτερος, καθώς 25 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται.

Περίπου 3.400 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων που έπληξαν τη νήσο Κελέβη (κεντρικά). Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα την Πέμπτη, έκανε λόγο για 30 νεκρούς.

Δεκάδες χωριά έχουν πλημμυρίσει σε 12 περιφέρειες, όπως και σε ένα τμήμα της πόλης Μακάσαρ, της πρωτεύουσας της Κελέβης.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ (πλημμύρες) τέτοιου εύρους», δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών στη νότια Κελέβη. Η περιοχή Γκόουα ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο, με 44 νεκρούς, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.

Οι αρχές ανέφεραν πως τα νερά υποχωρούν, αλλά οι καταστροφές είναι μεγάλες. Σπίτια, κυβερνητικά κτήρια, σχολεία και γέφυρες έχουν υποστεί ζημιές.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε ότι οι ισχυρές βροχές στην περιοχή θα διαρκούσαν μέχρι την Τετάρτη, αλλά η ένταση των φαινομένων άρχισε να υποχωρεί χθες Πέμπτη στη Μακάσαρ και το νότιο τμήμα του νησιού, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες είναι συχνές στην Ινδονησία, ένα αχανές αρχιπέλαγος το οποίο πλήττεται σχεδόν κάθε χρόνο από ακραία καιρικά φαινόμενα, ειδικά κατά την περίοδο των βροχών. Τον Οκτώβριο, πάνω από 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας κατολισθήσεων στο νησί Σουμάτρα, στη δυτική Ινδονησία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης